Er du på vej til at arrangere en julefrokost, der får festdeltagerne til at glemme alt om alle tidligere julefrokoster? Så er der lidt forskellige metoder at overveje. Du kan sætte gang i julefrokosten på mange måder, og her er nogle eksempler.

God mad på menuen

Først og fremmest skal der selvfølgelig god mad på menuen. Gør klar i køkkenet eller bestil på forhånd: Men sørg for at der er en stor mængde, og at ingen tager sultne hjem.

Kombinationen af kvalitet og kvantitet er vigtigt for julefrokosten. Ofte bliver en julefrokost vurderet ud fra samværet – men maden og drikkevarerne betyder bestemt også en del.

Her er nogle hurtige idéer til god mad du kan stille på bordet til julefrokosten: Smørrebrød, grønlangkål, frikadeller, hjemmelavet leverpostej, laks, ribbensteg, eller hvad end du foretrækker. Husk også en god dessert. Risalamande er det klassiske valg, men du kan også være kreativ og finde på noget nyt.

Rigeligt med juleøl

Maden kommer først – dernæst drikkevarerne. Men det er bestemt også vigtigt, for det er i høj grad drikkevarerne, som sætter gang i festen.

En god omgang julebryg bør altid stå parat. Køb et par kasser – gerne en del, hvis der kommer mange gæster. Hellere for mange end for få, så sørg for at have mindst 5 øl til rådighed pr. gæst.

Andre alkoholiske drikke kan overvejes. Snaps er ret traditionelt til de danske julefrokoster, så det er en mulighed. Husk dog på at de fleste reelt ikke er vilde med snaps. Øllen er det vigtigste, så sæt fokus på det. Eventuelt kan andre gæster medbringe andre drikke, hvis de er i humør til det. Den slags kan også skaffes senere på aftenen, hvis I planlægger en bytur efterfølgende.

Overrask festdeltagerne

En god overraskelse kan også sætte gang i tingene. For at gøre julefrokosten til noget helt særligt, kan du tænke ud af boksen. Vi kan give et hurtigt tip: Klik dig ind hos Charlotte Schou og se om den mulighed frister. De har både eventpersonale samt lidt andre muligheder.